Парите се привеждат на общината Община Бургас получава солиден транш от

...
Парите се привеждат на общината Община Бургас получава солиден транш от
Коментари Харесай

Правителството с трансфер от 20 млн. лв. за строежа на детската болница в Бургас

Парите се привеждат на общината

Община Бургас получава стабилен транш от държавното управление за градежа на детската болница, сподели информация на „ Флагман “.

Миналата седмица пресцентърът на Министерския съвет (МС) заяви, че със свое разпореждане той е одобрил средства в размер на 200 854 427 лева по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет и по бюджета на Община Бургас за 2024 година. Осигуреният финансов запас е за обезпечаването на идни заплащания до края на м. февруари по подписани контракти за осъществяване на Инвестиционната стратегия за национални планове, както и за евентуални заплащания до края на месеца по завършили към този момент публични поръчки, по които следва сключването на контракт и заплащане.

Необходимите средства ще се обезпечат за сметка на финансовите разноски по централния бюджет за тази година, осведомиха още от държавния пресцентър.

Справка с постановлението и приложението към него демонстрира, че към Община Бургас са ориентирани тъкмо 19 951 032 лева А те са по параграф „ Изграждане на Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Св. Анастасия ", гр. Бургас - инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) “.

От пресцентъра на Министерски съвет подсетиха, че със Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година финансовите разноски на първостепенните разпоредители с бюджет за интервала 2024-2026 година са изведени в самостоятелен запас в централния бюджет. Приоритетните планове са по Инвестиционната стратегия за национални планове с планиран проект на разноските за 2024 година. Предложеният метод дава опция за плановете, които са с подготвеност за незабавна реализация, да получават навреме нужните средства от централния бюджет. Целта е реализиране на по-добро обмисляне и разходване на финансовите разноски, както и по-висока успеваемост и бистрота при осъществяването на капиталовите стратегии.

Припомняме, че в държавния бюджет за 2024 година са планувани общо 35 млн. лева за градежа на детската болница в Бургас.

Иначе, близо 68 млн. лева без Данък добавена стойност ще коства обектът съгласно цената на извоюваната през 2023 година социална поръчка. За строител бе определено ДЗЗД " МБАЛДБ " Св. Анастасия " - Бургас ", в което влизат три компании от групата на варненската " Планекс ".

Срокът за построяването на болничното заведение е 600 дни , т.е. по-малко от две години, след сключването на контракта.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР